
VitaQ
De uitdaging
Het Vita Q-anesthesietoestel is een innovatie in een markt die gericht is op incrementele verbeteringen, in plaats van nieuwe productinnovaties. Het product is gebaseerd op het systeem van gesloten longen, oorspronkelijk ontdekt door Waters en Erdmann. Standaard anesthesieapparaten maken gebruik van verdovingsmiddel dat door de patiënt wordt uitgeblazen en dus verloren gaat. Dit resulteert in het gebruik van goedkope anesthesiegassen, in plaats van bijvoorbeeld het duurdere Xenongas.
-
Het Modulaire Therapie Station, VitaQ doet het compleet anders, met een beschermend Anesthesie & Sedatie Systeem: een module die Xenon gebruikt als anestheticum (O2 en Xe als dragergas) of als orgaanbeschermer. Met een gesloten gassysteem dat in staat is het verdovingsgas te recycleren. Deze oplossing veroorzaakt een verschuiving op het gebied van anesthesie en reanimatie.


Wat we creëerden
Verdoofd worden voor een operatie is een impactvolle ervaring voor elke patiënt en een belangrijke taak voor medisch personeel. De start van dit ontwerpproject was uitgebreid ontwerponderzoek met patiënten en anesthesisten, waarbij een nieuwe patiëntervaring en workflow werd ontwikkeld. Een geïntegreerde aanpak van ontwerp, mechanische engineering en technologische ontwikkeling, in nauwe samenwerking met AlcmAir, Technobis en Relitech, resulteerde in deze marktdoorbraak. De focus op mensen is de drijvende kracht en innovatiemotor geweest voor dit project. Dit resulteerde in het ontwerp en de engineering van een compleet nieuw mechanisch gassysteem, gebruikersinterface en productbehuizing. Bescherming van het milieu was belangrijk tijdens de ontwikkeling.

Kant-en-klare innovatie voor anasthesie
Een speciaal filter voorkomt het vrijkomen van vluchtige gassen in de lucht, waardoor de gebruiker wordt beschermd. Tegelijk heeft het systeem een minimaal verbruik van vluchtige anesthetica mogelijk gemaakt, waardoor medicijnkosten worden bespaard. REGGS is verantwoordelijk voor het volledige ontwerp en de engineering van het VitaQ-product en de gebruikersinterface. Bovendien heeft ons engineeringteam het ventielsysteem, de cirkel, ontworpen.

Kant-en-klare innovatie voor anasthesie
en speciaal filter voorkomt het vrijkomen van vluchtige gassen in de lucht, waardoor de gebruiker wordt beschermd. Tegelijk heeft het systeem een minimaal verbruik van vluchtige anesthetica mogelijk gemaakt, waardoor medicijnkosten worden bespaard. REGGS is verantwoordelijk voor het volledige ontwerp en de engineering van het VitaQ-product en de gebruikersinterface. Bovendien heeft ons engineeringteam het ventielsysteem, de cirkel, ontworpen.