Dat klinkt vreemd, want een brood is toch per definitie natuurlijk? Niets is minder waar, want een brood wil nog wel eens gebakken worden met grondstoffen waarvan de herkomst niet duidelijk is. Ook worden er vaak smaakverbeteraars en andere toevoegingen gedaan die het product langer houdbaar en ‘lekkerder’ maken.

Daarnaast is het landschap van ‘brood van de bakker’ veranderd door de professionalisering en uitbreiding van het assortiment van de broodafdeling bij de supermarkt. Ook komen steeds meer alternatieven voor dat ontbijtmoment. Daarom kwam Bakker Jos kwam bij ons met helder doel: Zo veel mogelijk mensen laten genieten van het lekkerste brood, voor een eerlijke prijs . De vraag aan REGGS was dan ook: “Hoe overtuig je de consument dat er echt een hele goede reden is om naar de bakker te gaan?”

Vanuit onderzoek kwamen we tot het inzicht dat er boven al te weinig reden was voor de consument om de omweg langs de bakker mee te nemen in de winkelroutine. De creatieve sessies boden uitkomst gaven absoluut de eyeopener dat we meer dan ooit moesten overtuigen op smaak.

Smaakvolle producten en een smaakvolle uitstraling. Smaakvolle gesprekken en smaakvolle campagnes. Vanuit deze benadering zijn we gestart met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en visuele identiteit voor de bakkerij.

We hebben voor een strategie gekozen waarbij we eerst de interne organisatie, zoals de bakkers en medewerkers van de winkels, de volledige aandacht kregen. Omdat we geloven dat een organisatie van binnenuit moet geloven in een nieuwe richting en zij uiteindelijk de nieuwe strategie en huisstijl uitdragen. De volgende stap was de externe strategie en de gehele visuele identiteit. Hierin werden onder andere het interieur, de website en signing aangepakt en compleet in een nieuw jasje gestoken.
Daarnaast zijn duurzame verpakkingen ontwikkeld voor de bakkerij, waarvan sommige zelfs bij het compost kunnen. Om alle elementen samen te introduceren zijn er verschillende consumentencampagnes gelanceerd.