Creativiteit als startpunt van identiteit

Orewoed

Orewoed is dé plek waar je ervaart wat een dagelijkse dosis creatieve inspiratie met je doet. Je vindt er dagverse kunst, doet mee aan trainingen of maakt je eigen visuele biografie. En dat allemaal in de hoofdwinkelstraat van Apeldoorn.

REGGS heeft voor Orewoed een identiteit en website ontwikkeld waarbij a
het credo less is more is ingezet om een platform te kunnen zijn voor creativiteit.

-

-

HET PROCES

Wij geloven dat een creatief proces je brein veerkrachtig maakt, precies wat we gebruikt hebben voor de ontwikkeling van de identiteit van Orewoed. De vraag die we onszelf continue hebben gesteld is: “Hoe kunnen we een identiteit ontwikkelen die de creativiteit van wat bij Orewoed gebeurt niet overschaduwt en toch een markante plek inneemt”.

Vanuit de gedachte dat creativiteit je vooral plezier oplevert zijn we letterlijk gaan spelen met elementen die we vonden online, in magazines en musea.

De oplossing

biedt voor verschillende iconen, illustraties, patronen en animaties. Door de combinatie met de sterke kleur blauw kan Orewoed eindeloos veel verschillende logo’s maken, zonder haar herkenbaarheid te verliezen.

Na de ontwikkeling van de identiteit is er een website ontwikkeld waarbij de Dagverse Kunst van Orewoed centraal staat: De Oogst. De website is een platform geworden voor kunstenaars, jong en oud.

 

Bekijk de website zelf

Het resultaat

Op basis van het grid is een geheel eigen lettertype ontwikkeld welke is gepresenteerd tijdens 36 Days of Type.