Meer impact op het schap en minder op het milieu

Alpine Hearing Protection

Alpine heeft REGGS gevraagd om een geheel vernieuwde verpakkingslijn te ontwikkelen, waarbij REGGS zowel het interieur als het exterieur onder handen mocht nemen. Een verpakking met zo veel mogelijk schapimpact, maar zo min mogelijk impact op het milieu. Daarnaast heeft REGGS de bewaarcases van de verschillende producten ontworpen.

Het proces:

Om een verpakking te maken met meer schapimpact, maar minder ecologische kosten moeten veel design disciplines samenkomen. Het traject startte met een benchmark onderzoek/schapanalyse en een strategische sessie, waarbij de uitgangspunten voor de nieuwe verpakkingslijn werden vastgelegd

In het traject dat daarop volgde hebben de grafische ontwerpers, de industriële ontwerpers en engineers van REGGS intensief samengewerkt om een verpakkingslijn te ontwerpen.

Opzoek naar de juiste vorm voor de verpakking
Uitgebreid onderzoek op vorm en beeld

In het packaging design speelt het oor de hoofdrol. Door een oor op de verpakking af te beelden, met daarin de echte oordop is het gelijk duidelijk: dit is gehoorbescherming. De soundwaves die het oor in gaan en uitwaaieren bevestigen de werking van de oordop. De universele illustratie stijl aan de bovenzijde van de verpakking koppelt de toepassing van de oordoppen aan het merk Alpine en spreekt een internationaal publiek aan. De rode balk sluit de verpakking af en zorgt voor een extra blokvorming op het schap.

Het resultaat