Indrukwekkende innoverende verpakking

AMD Radeon RX 6000

De grafische kaarten en chips van AMD behoren tot het beste-van-het-beste in de gamewereld. Deze verpakkingsfamilie is bedoeld voor een nieuwe serie van grafische kaarten (GPU’s): Radeon RX 6000. Deze GPU’s behalen enorme verbetering in de “ray tracing”-capaciteit en “high-fidelity graphics”.

Hoe ontwikkel je een premium unboxing experience, die ook nog zo duurzaam mogelijk is?

Om een echte beleving te creëren is het gebruik niet duurzame materialen voor de hand liggend. In dit project hebben we onszelf uitgedaagd om juist de grenzen te verleggen van wat er met duurzaam karton mogelijk is. Alle complexe en structureel sterke onderdelen van de verpakking zijn gemaakt op een origami-achtige manier en benadrukken de details van de grafische kaart. Het resultaat is een familie van 5 SKU’s, met elk een ander prijskaartje.

De oplossing

Door speciale druktechnieken te gebruiken voegen we extra gelaagdheid en reflecties toe aan de verpakking, verwijzend naar de ray tracing capaciteiten van de GPU. Een belangrijk element aan het ontwerp was het vervangen van de klassieke antistatische tas, waarin voorheen de grafische kaart verborgen zat. Door antistatisch schuim te gebruiken presenteren we het unieke ontwerp van de GPU vol trots.

“Probably the best packaging we have ever done!”

– AMD