Packaging design

Impact maken op het schap én online. Met een creatief team ontwikkelen wij de productverpakking waarmee jij je onderscheidt. Packaging design draait niet alleen om een uniek en opvallend ontwerp, het moet vooral effectief zijn. Een verpakking zorgt er tenslotte mede voor dat jouw product verkoopt.

Duurzaam design

Verantwoorde keuze

Als het aan onze design engineers ligt ontwerpen wij verpakkingen met zo duurzaam mogelijke materialen. Met onze ver ontwikkelde kennis over deze duurzame materialen en productiemethoden, kunnen we je precies vertellen hoeveel impact jouw verpakking op het milieu gaat hebben. We nemen je stap voor stap mee, zodat jij een verantwoorde keuze kunt maken voor jouw bedrijf én het milieu. Hoe we dat doen? De gehoorbeschermingsproducten van Alpine is hiervan een goed voorbeeld. Voor dit product maakten we bijvoorbeeld een verpakking met 98% minder plastic. Klinkt interessant toch?

Onze aanpak bij packaging design

Een product zonder verpakking? Het kan, maar mét verpakking zul je meer impact maken. Een verpakking is zelfs een cruciaal onderdeel van jouw brand identity. Wij maken nooit ‘zomaar’ een verpakking. We dompelen ons eerst onder in jullie merk en zorgen ervoor dat we jullie merk door en door kennen. We weten wat jullie willen uitstralen, wie jullie klanten zijn en wat jullie nodig hebben om met je product te groeien. Strategie is hierbij de basis en met een flinke dosis creativiteit ontstaat er een perfect ontwerp dat past bij jouw product. Zodat je gegarandeerd uit het schap springt of van het scherm spat. 

Online en offline packaging design

Naast packaging design voor producten in een schap, ontwerpen wij ook productbeelden (renders) voor online producten. Waar je een fysiek product kunt oppakken en de beschrijving op alle kanten van de verpakking van dichtbij kunt lezen, kan dat bij een online product niet. Online zul je met het eerste beeld direct het oog van je doelgroep moeten trekken. Daarom is het soms nodig om een aangepast etiket design te maken voor online producten om het communiceren én navigeren door de website makkelijker te maken. Onze ontwerpers houden bij het designen rekening met de belangrijke elementen die worden uitgelicht. Bovendien helpen we bij een strategisch advies om een optimale navigatie in je online schap te realiseren, met behulp van renders. Op deze manier zal jouw product in het winkelschap de aandacht trekken en online van het scherm spatten!