Brand activation and experience

Verdient jouw nieuwe product een originele lancering? Wil je jouw merk nóg dichterbij je doelgroep brengen op een creatieve manier? Ga dan voor brand activation! Niet zomaar platte communicatie, een flyer of een advertentie, maar relevante interactie én impact.

Beleving creëren en impact maken

Met een doel voor ogen

Met jouw merk wil je shinen! Maar daarbij wil je natuurlijk ook iets bereiken: conversies. Daarom beginnen we bij REGGS altijd eerst met jouw merk leren kennen. We stellen kritische vragen en gaan vervolgens aan de slag met een design strategie. Waarschijnlijk komen we met meerdere concepten, waarvan we de beste selecteren om uit te werken. Afhankelijk van welk doel je hebt voor je merk, zorgen we met brand activation ervoor dat je bijvoorbeeld meer beleving creëert of we vinden een creatieve manier om je klanten te overtuigen dat ze jouw product écht moeten hebben. Dit doen we altijd op een manier dat past bij je merk. Een goed voorbeeld hiervan is de case van OREO. Dit kunnen we voor jou merk ook!

Een ervaring bieden en relevant zijn

Met brand activation wil je je doelgroep een echte ervaring bieden. Daarom zorgen we ervoor dat je op een heel specifiek moment, bijvoorbeeld in de winkel vlakbij het afrekenen of midden in de nacht in een bar, zichtbaar én relevant bent. Met merkactivatie doe je meer dan informeren, je verbindt jouw product of merk met je doelgroep. Bedenk dus goed wat je doelgroep zal aanzetten tot engagement op dat specifieke touchpoint, maar ook waar en wanneer je doelgroep goed is vertegenwoordigd en wanneer je merk of product het meest relevant is. Welke propositie is relevant op welke plek in de klantreis? Wat zet jouw doelgroep aan tot het kopen van jouw product of wanneer gaan ze deze ervaring delen met hun vrienden? Allemaal belangrijke vragen die wij meenemen in de ontwikkeling van jouw merkactivatieplan!

The final step: het plan waarmaken 

Laat een sterk creatief concept maar aan ons over. Wist je trouwens dat we niet stoppen na het presenteren van het concept? Nadat we het concept volledig hebben uitgewerkt, brengen we het concept tot leven. Omdat we bij REGGS naast strategen en ontwerpers ook design engineers in ons team hebben, kunnen we je heel gericht helpen bij die realisatie. Denk aan prototypes, producttekeningen en een briefing voor de producent. Nieuwsgierig welke merkactivatieplannen wij waar hebben gemaakt? Zo werkten we voor Heineken aan een interactief bierflesje. We hebben een filmpje hierover op deze pagina staan. Nieuwsgierig, klik hier. En toen Oreo nieuwe smaken naar Nederland bracht, hebben we een concept neergezet waar je in de supermarkt absoluut niet omheen kon (het kind in iedere volwassene kwam omhoog). Meer cases van brand activation vind je hier.