Brand positioning

Een sterk merk neemt een voorkeurspositie in het hoofd en hart van consumenten. Zo’n unieke plek dankt een merk aan een onderscheidende brand positioning. Je merkpositionering is uniek, moet bij jullie passen en sturend zijn voor alles wat je doet. Daag jij ons uit om dat te realiseren?

Brand positioning 

Onderdeel van brand strategy

Wij weten dat merkpositionering verder gaat dan een goed product, slimme campagnes en een scherpe prijs. Merkpositionering gaat over het gevoel dat je wil oproepen na het zien van jouw merk of product. Als je succesvol wilt zijn, moet alles wat je doet als merk afgestemd zijn op die positionering. Daarom neemt brand positioning bij REGGS een belangrijke plek in bij het bepalen van jouw merkstrategie. Onze strategen zullen je verbazen, beloofd! Ze komen met creatieve oplossingen en hebben het lef om een nieuwe blik te werpen op bestaande zaken. Hierdoor kunnen we nét die stap extra zetten die jou op voorsprong zet bij je concurrenten.

Benut de kansen en uitdagingen van jouw merk

Succesvolle merken hebben hun eigen unieke brand positioning. Die positionering is een belangrijk onderdeel van een merkstrategie. Onze REGGS strategen werken dagelijks aan het bouwen van sterke merken. Gaan we met jouw merkstrategie en -positionering aan de slag? Dan starten we altijd samen met een brand workshop. Deze workshop helpt ons te ontdekken wie jullie zijn, hoe jullie merk zich gedraagt en welke unieke positie jullie willen innemen. We stellen verrassende en altijd prikkelende vragen. Zo vinden we samen uit waar jullie grootste kansen, maar ook de uitdagingen liggen. Dit alles samen vormt jullie positionering. We werken dit uit en beschrijven het in jullie merkstrategiedocument.

Brand positioning is een gevoel

Wist je dat de meeste mensen een aankoopbeslissing nemen op basis van gevoel? Dat gaat eigenlijk heel onbewust. ‘Dit voelt goed!’ is vaak de belangrijkste reden waarom men kiest voor een merk. Een deel van dat gevoel wordt bepaald door de visuele uitstraling van het merk. Daarom werken onze strategen nauw samen met onze ontwerpers. Nadat we een brand positioning hebben vastgesteld, kunnen de ontwerpers aan de slag met een onderscheidend brand design. Een passende huisstijl zorgt voor herkenning en herinnering. Zo pak je die unieke plek in de markt met jouw merk. Wil jij aan de slag met je brand positioning & design? Neem contact op met ons voor een vrijblijvende afspraak.