Monday morning: tools voor online samenwerken

Conceptboard & Mural.co

Online buiten de lijntjes kleuren? Deze tools laten je visueel online samenwerken

Creativiteit is overal en niet afhankelijk van een vaste plaats. Wel moet je je brein openzetten om anders te kunnen en durven denken. In deze wekelijkse blogs delen wij tips en tricks om thuis creatief én veerkrachtig te blijven!

Nu jij en je team helemaal energized zijn (lees onze post over 3 energizers voor online meetings) is het fijn om niet gebonden te zijn aan de vaste vormen van samenwerken, zoals een sheet in Excel of een document in Word. 

Deze twee voorbeelden zijn super handig om te gebruiken tijdens je call, waardoor je visueel samen kan werken op een groot online whiteboard! Dit komt enorm goed van pas bij bijvoorbeeld een brainstorm of creatieve sessie. Dit zijn de tools die REGGS gebruikt om online samen te werken:

2 handige tools voor online visueel samenwerken

1. Conceptboard

Conceptboard is een online whiteboard voor teams en projecten. Voor designers super handig, want zij kunnen dit gebruiken als visuele samenwerkings-tool. Conceptboard is ideaal voor het ontwikkelen en aanscherpen van concepten in teams, omdat je real-time en visueel feedback kan geven en ideeën kan delen. De gratis versie geeft je de mogelijkheid om 50 objecten toe te voegen aan elk bord dat je maakt. Heb je grootsere plannen? Dan moet je de betaalde versie aanschaffen.

2. Mural.co

Mural is een online tool waarbij je allerlei media, links en documenten op één groot HTML tekenbord kan slepen. Het is een hele handige tool om je inspiratie te verzamelen en je ideeën te organiseren. Anders dan bijvoorbeeld Pinterest zijn de mogelijkheden om live samen te werken en te communiceren met je team. Ben je nieuw in de wereld van online samen brainstormen? Mural is jouw way to go!

Meer blogs:

Sanne Angenent, Senior Designer bij REGGS

Meet Sanne Angenent, Senior DesignerVertel eens iets over jezelf... Ik ben Sanne en ik heb ontzettend veel zin om aan...

Asiye Koca, Content Creator bij REGGS

Meet Asiye Koca, Content CreatorVertel eens iets over jezelf... Hey! Mijn naam is Asiye Koca. Ik werk bij REGGS als...

Slimme vierkante meters – het creëren van fans

In de serie ‘Slimme vierkante meters’ proberen we te ontdekken wat nu het geheim is van een succesvol winkelschap. De...