Meet Thomas Swart, Product Designer

Meet Thomas Swart! Waar komt onze nieuwste design-aanwinst zijn bed voor uit? En waar is hij het meest trots op?

Vertel eens iets over jezelf…

Hi! Ik ben Thomas Swart, Senior Product Designer bij REGGS. Hoewel ik in Amsterdam geboren ben, heb ik het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht op het Caribische eiland Sint-Maarten. Op mijn achttiende keerde ik terug naar Nederland om Industrieel Ontwerpen te studeren in Delft.

Ik koos voor Industrieel Ontwerpen om mijn jeugdpassies voor auto’s en schetsen te combineren met als doel auto-ontwerper te worden. Tijdens mijn studie kreeg ik een grotere waardering voor productontwerpen, waardoor ik nog voordat ik afstudeerde freelance designer werd. Hierna werkte ik voor een automotive start-up waar ik alle fases van het begin tot het pre-productie prototype van ons eerste product heb meegemaakt. Hierbij heb ik ervaring opgedaan in elke stap van het proces. Bij REGGS combineer ik alles wat ik geleerd heb, en pas ik deze kennis toe op de vele diverse projecten waar wij aan werken

Waar kom jij je bed voor uit?
Mijn dochter, het is niet altijd een keuze, ze dringt er vaak op aan.

Heb je hobby’s?
Naast schetsen, de hobby waar ik mijn beroep van heb gemaakt, werk ik ook heel graag met mijn handen. Van het werken aan auto’s en fietsen tot doe-het-zelfprojecten in huis. Creatie houdt voor mij niet op bij schetsen.

Waar ben je zakelijk het meest trots op?
Ik ben er trots op dat ik op drie heel verschillende manieren ervaring heb opgedaan als ontwerper; eerst als freelancer, toen bij een start-up en nu bij REGGS Creative Studio. In elke fase had ik andere vaardigheden nodig, maar wat ik heb geleerd, heeft mij tot een meer capabele ontwerper gemaakt.

Waar krijg je inspiratie van?
Dit hangt enorm af van waar ik op dat moment aan werk, maar vaak laat ik mij inspireren door futuristische films, de natuur en auto ontwerpen. Zo heb ik mij bijvoorbeeld laten inspireren door de ononderbroken oppervlakken van het BMW Gina concept voor het ontwerp van AppScooter bij mijn vorige baan. 

Voor welke klant hoop je ooit te werken?
Ik zou het heel leuk vinden om Leolux als klant te hebben en daarmee meubeldesign eens uit te proberen. Ik ben een fan van hun strakkere, tijdloze ontwerpen en ben nieuwsgierig naar wat ik zou kunnen toevoegen aan hun al indrukwekkende line-up.

Vertel ons iets wat we niet over jou weten…
Ik heb vaak geluk. Ondanks dat het wetenschappelijk nergens op slaat, heb ik het geluk dat dingen vaak in mijn voordeel uitpakken, een stuk vaker dan dat statistisch zou moeten zijn.

Bekijk meer blogs & news