Spice up je Zoom calls!

5 illustraties om uit te knippen en te gebruiken als visuele communicatie

Hoe laat je subtiel je geluid horen online, zoals je dat offline in grote meetings kan doen?

Na een paar weken videobellen, Zoomen en Teamsen zijn wij wel toe aan wat verdieping in deze online gesprekken. We worden steed bekwamer in de calls en schijnen ook massaal de stage fright op zij te zetten door effectief en kordaat online te vergaderen. Maar zit je in een call met veel personen en wil je daar offline subtiel even je geluid laten horen, kan je nu geen kant op met die emotie. Toch is het uiten van die emoties zo belangrijk om echt goed verbonden te zijn. Je afwijzing, een diepe zucht, de frons in je wenkbrauwen of je instemming het is nauwelijks zichtbaar tussen alle gezichten op het scherm.

Wij kwamen er achter dat ons soort mensen (lees: creatieven) een sterke behoefte hebben om hun emoties te uiten of gewoon even wat lucht in het gesprek te blazen. Daar staan we vast niet alleen in en daarom hebben wij wat emoticons bedacht, die je met wat huisvlijt makkelijk zelf in elkaar kunt zetten…en wellicht wil je gepresonaliseerde online emoticons, wij zijn de beroerste niet en maken die graag voor je. Wij zijn benieuwd op je ook het verschil gaat merken in je Zoom, Skype of Teams meeting. Succes!

#1 Yes / No

Snel even laten weten of je het eens of oneens bent met een stelling zonder dat je iedereen om de beurt aan het woord moet laten? Gebruik allemaal een rode of groene kaart of knip onze illustraties uit.

#2 Ik heb een vraag!

Laten weten dat je een vraag hebt of begrijp je het niet helemaal? Laat het vraagteken zien, zodat de host of moderator kan zien dat jij een vraag wil stellen.

#3 Dit is veel te veel: “Ik verdrink in informatie!” ???? 

Denk je na een hele preek of lange presentatie: Dit is mij echt even te veel in één keer? Gebruik de illustratie en hou hem voor je webcam, zodat het lijkt alsof je koppie onder gaat in informatie.

#4 Dit is duurt erg lang: “Tijd voor koffie!”  

Zit je al uren te bellen en vind je het wel tijd voor een kleine break? Tijd voor koffie!

#5 ACT! “Ik pak dit punt gelijk op.”

Tastbare acties zijn een belangrijke uitkomst van een effectieve meeting. Komt er een punt voorbij die jij wilt oppakken? Laat zien dat je aan de slag gaat!

Download de illustraties hier

De illustraties zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Heb je leuke voorbeelden van hoe jij ze gebruikt in je calls? Laat het ons weten!

Meer blogs:

Slimme vierkante meters – het creëren van fans

In de serie ‘Slimme vierkante meters’ proberen we te ontdekken wat nu het geheim is van een succesvol winkelschap. De...

Thomas Swart, Sr. Product Designer bij REGGS

Meet Thomas Swart, Sr. Product DesignerVertel eens iets over jezelf... Hi! Ik ben Thomas Swart, Senior Product...

Slimme vierkante meters – De specialist die raakt

Iedere keer als ik op weg ben naar de supermarkt kom ik langs dat winkeltje met een etalage vol borstels en bezems....