Slimme vierkante meters

Geef een consument reden om voor jou om te lopen

Wat is er toch aan de hand in de winkelstraat? Aan de ene kant wint de grote retailer aan vierkante meters, ruimte op de schappen, producten en bovenal zoveel meer in de aanbieding. Maar het vergaat de retailer aan het andere einde van het spectrum ook goed: de specialist heeft haar bestaansrecht weer helemaal teruggevonden. Wat is er aan de hand bij de retailers die zich daartussen bevinden? Het lijkt wel alsof alles in het midden verdwijnt.

Consumenten willen sneller, leuker, spannender, duurzamer, maar vooral makkelijker winkelen. In dat stukje gemak zit een enorme uitdaging voor een retailer. Want hoe laat je jouw fysieke winkelschap opboksen tegen het bestellen vanuit je luie stoel? Dat is waar inspiratie het verschil kan, of nog beter: moet maken. Geef je doelgroep weer een reden om voor je om te lopen, niet om te kopen!

Er zijn natuurlijk veel manieren om jouw consument te inspireren. Door unieke producten, de manier waarop je iemand aanspreekt of de inrichting van een winkel of de geur van versgebakken appeltaart. Het echte geheim van een succesvolle winkel zit ‘m wat ons betreft in de som der delen: de totale winkelbeleving, elke vezel moet jouw formule ademen: Laat zien waar je voor staat.

Kortom dat winkelen meer dan alleen struinen is, begrijpen we allemaal. Dat de winkelstraat tegenwoordig online begint weten we ook, maar wordt de fysieke winkel helemaal ingewisseld voor online gemak of heeft het ouderwetse winkelschap nog genoeg toegevoegde waarde? Om antwoord te vinden op deze vraag gaan we op onderzoek uit, van de 140 jaar oude Deventer Borstelwinkel tot de grootste supermarkt van Nederland.

Meer blogs:

Sanne Angenent, Senior Designer bij REGGS

Meet Sanne Angenent, Senior DesignerVertel eens iets over jezelf... Ik ben Sanne en ik heb ontzettend veel zin om aan...

Asiye Koca, Content Creator bij REGGS

Meet Asiye Koca, Content CreatorVertel eens iets over jezelf... Hey! Mijn naam is Asiye Koca. Ik werk bij REGGS als...

Slimme vierkante meters – het creëren van fans

In de serie ‘Slimme vierkante meters’ proberen we te ontdekken wat nu het geheim is van een succesvol winkelschap. De...