Ranja siropen en fruitmix

Design for food & drink

/ Packaging design

Ranja, vernieuwd in het schap

ranja siropen en fruitmix

packaging design | design for food and drink

In 2020 ontwikkelden we samen met Vrumona een nieuwe product range: Ranja Fruitmix in een Tetra pak. Een echte verfrissing op het schap! De iconische designdetails van de siroopflessen, zoals het rietje, komen terug op de fruitmix verpakking. De nadruk met het design lag op gemak en het overtuigen op het pure natuurlijke ingrediënten van de producten; Het is tenslotte een ready-to-drink assortiment! De fruitmixen staan in het schap en nu is het tijd om het hele assortiment van Ranja in het vernieuwde grid van de Fruitmixen te gieten.

Hoe realiseer je impact met een klein etiket?

De doorvertaling naar de andere producten had bovenal te maken met designkeuzes: welke elementen neem je mee en welke laat je achter? Dit zijn niet alleen strategische keuzes, maar zeker ook praktische keuzes. Simpelweg omdat het etiket een stuk kleiner is dan het Tetra pak en de productsoorten verschillen. De grootste uitdaging was dan ook om de Ranja signature overeind te houden met de frisse en vrolijke uitstraling op een klein etiket.

© Ranja logo: OD designstudio

Balans tussen vernieuwend en vertrouwd

Een echt familiemerk heeft wat ons betreft een designaanpak nodig waarbij een juiste balans tussen vernieuwend en vertrouwd cruciaal is. Door slim gebruik te maken van bestaande en nieuwe merk elementen blijft het merk iconisch, maar krijgt het toch een wat meer volwassen uitstraling op het schap.

De ruggengraat van het ontwerp is de illustratie*. Deze werd aangepast om meer ruimte voor communicatie en een meer volwassen uitstraling te realiseren. Samen met andere nieuwe elementen, zoals het hangende fruit en het rietje krijgen alle producten een natuurlijker gevoel. Door te spelen met de juiste balans van deze elementen wordt de ‘aantrekkelijkheid’ voor de consument vergroot. Het rietje is een knipoog naar de heritage van het merk en het bekende liedje van Johny Lion: “Zij dronk Ranja met een rietje…”

*© Ranja originele illustratie: OD designstudio

“Het samenwerken met REGGS is altijd een positieve ervaring, door de professionele aanpak en het challengen van ons als opdrachtgever”


– Roderick van den Brink

Vrumona

“Scherp en kritisch. Hard op de inhoud, maar zacht op de vorm, zeker bij start van een project. In het eerste deel investeren, wat zich terugwint in de uitrol van een project.”


– Roderick van den Brink

Vrumona

Ready to make your idea work?

We’d love to get to know you! Whether for work inquiries or just to say hello, feel free to call, send an email or simply leave us a message.