Verfrissing in het schap: Ranja Fruitmix

Vrumona Ranja

Packaging Design

Ranja is één van de oudste Nederlandse siroop merken. Sinds 2015 gebruikt Ranja voornamelijk natuurlijke ingrediënten en dat is te zien. Vrumona en REGGS hebben intensief samengewerkt aan de productlancering van een verantwoorde dorstlesser voor het hele gezin. Ranja Fruitmix!

De uitdaging

Hoe blijft het iconische merk Ranja herkenbaar in Tetra Pak?

De aanleiding van het ontwikkelen van een ready-to-drink fruitdrank was het succes van Ranja Fruitmix in cafés en op de terrassen. In de vertaling naar Ranja Fruitmix in Tetra Pak moest het merk, met de iconische fles en design, herkenbaar blijven. Voor de consument moet het direct zichtbaar zijn dat deze Ranja Fruitmix bedoeld is voor het hele gezin en voornamelijk natuurlijke ingrediënten bevat. Daarmee is het een verantwoord alternatief op de meeste fruitdranken in het schap.

© Ranja logo: OD designstudio

Vrumona over de samenwerking met REGGS en het resultaat van het creatieve proces:

“De samenwerking was open, transparant en kritisch. Het resultaat is een verpakking die code-breaking en daardoor onderscheidend is geworden en dat was ook onze bedoeling. Tijdens consumentenonderzoek zijn alle cues die voor Vrumona belangrijk zijn (natuurlijk, smaakvol, vrolijk en verfrissend) uitstekend teruggegeven door de consument”

Roderick van den Brink

Brand Manager, Ranja

De unieke illustratie* vormt het hart van de verpakking en vertelt het verhaal van een natuurlijke dorstlesser met speelse details. De illustraties zijn een volwassen vertaling van de illustraties op de originele siroopfles van Ranja. De illustraties zijn opgezet als een soort wallpaper, zodat in communicatie steeds een nieuw deel gebruikt kan worden.

*© Ranja originele illustratie: OD designstudio

Het Ranja glas is speciaal ontwikkeld door REGGS, geïnspireerd op de flesvorm van de siroop. Het goed gevulde glas fruitdrank staat prominent op de verpakking, omringd door het fruit aan de boom en de unieke illustraties. Ranja Fruitmix knalt uit het schap en geeft een natuurlijk en dorstlessend gevoel.

Ready to make your idea work?

We’d love to get to know you! Whether for work inquiries or just to say hello, feel free to call, send an email or simply leave us a message.