QWIC - Q-scooter

Technische ontwikkeling van een nieuw concept voor een elektrische scooter, de Q-scooter, voor het Nederlandse merk QWIC

De uitdaging

Hoe zet je een disruptief concept in een traditionele markt?

In de traditionele scootermarkt worden e-scooters ten tijde van dit project vooral ontwikkeld door een benzine scooter om te bouwen naar een e-scooter. De Q-scooter is volledig ontworpen om de elektrische aandrijving heen, resulterend in een volledige vooruitstrevende totaaloplossing. Het aluminium mono-frame biedt volledige bescherming voor de kunststof onderdelen en de elektrische en elektronische componenten binnenin het frame.

De volledige ontwikkeling van alle onderdelen in een scooter

Het gedurfde ontwerp van Robert Bronwasser is het uitgangspunt geweest voor de gehele scooter. Om werkelijk iets nieuws in de markt te kunnen zetten, de grenzen van wat mogelijk was, bijvoorbeeld op het vlak van productie, opgezocht moesten worden.

Eén van de belangrijkste uitdagingen was de volledige ontwikkeling van alle onderdelen in de scooter. In dergelijke trajecten komt er heel veel samen. Diverse onderdelen worden geleverd door externe partijen. Belangrijke focuspunten tijdens het project waren het mono

Een uniek mono-frame met esthetische en structurele functie

Het unieke ontwerp van de Q-scooter met het robuuste mono-frame heeft een tweeledige functie. Dit frame beschermt de eigen kwetsbare componenten alsmede de bestuurder en passagier. De vlotte aandrijving zorgt voor soepele deelname aan het verkeer. Dit in combinatie met een grote actieradius, zorgt ervoor dat de Q-scooter beter presteert dan alle andere elektrische modellen.

 

De getallen

Een super effectief fornuis die 95% minder lucht vervuilend is.

kilometer actieradius

%

seconden van 0 tot 50 km/h

km/h maximale snelheid

Let's connect!

We zijn ontzettend benieuwd naar jouw droom! Je kan ook altijd bellen of een mail sturen.

Service:

 

More cases