Alpine Gehoorbescherming

/ Beauty & Personal care

Meer impact op het schap en minder op het milieu.

Alpine gehoorbescherming

Beauty & Personal care

Wanneer je vanaf dag één alles op alles zet om de beste producten te ontwikkelen, dan ben je elke dag bezig met verbeteren en innoveren. Alpine is het merk dat zorgdraagt het menselijk gehoor te beschermen, van bouwvakker tot muzikant. Zelfs een lichte slaper kan dankzij Alpines gehoorbescherming geruisloos slapen. Alpine wil niet alleen trendsettend zijn in de ontwikkeling van gehoorbescherming, maar ook toonaangevend zijn als het gaat om de positieve impact op mens en milieu.
Alpine heeft REGGS gevraagd om een geheel vernieuwde verpakkingslijn te ontwikkelen, waarbij REGGS zowel het interieur als het exterieur onder handen mocht nemen. Een verpakking met zo veel mogelijk schapimpact, maar zo min mogelijk impact op het milieu. Daarnaast heeft REGGS de bewaarcases van de verschillende producten ontworpen.

 

Het proces

Om een verpakking te maken met meer schapimpact, maar minder ecologische kosten moeten veel design disciplines samenkomen. Het traject startte met een benchmark onderzoek/schapanalyse en een strategische sessie, waarbij de uitgangspunten voor de nieuwe verpakkingslijn werden vastgelegd

In het traject dat daarop volgde hebben de grafische ontwerpers, de industriële ontwerpers en engineers van REGGS intensief samengewerkt om een verpakkingslijn te ontwerpen.

De oplossing

Door de verpakking vanaf de bodem opnieuw op te bouwen waren de mogelijkheden bijna eindeloos. Door de plastic inlay en verschillende onderdelen van de verpakking te vervangen door één stuk slim ontworpen Paperfoam® blijft de oordop zichtbaar in de verpakking, maar bevat de nieuwe verpakkingslijn 98% minder plastic.
In het packaging design speelt het oor de hoofdrol. Door een oor op de verpakking af te beelden, met daarin de echte oordop is het gelijk duidelijk: dit is gehoorbescherming. De soundwaves die het oor in gaan en uitwaaieren bevestigen de werking van de oordop. De universele illustratie stijl aan de bovenzijde van de verpakking koppelt de toepassing van de oordoppen aan het merk Alpine en spreekt een internationaal publiek aan. De rode balk sluit de verpakking af en zorgt voor extra blokvorming op het schap.

Het resultaat

 
More Packaging Design | Structural Packaging Design cases

Ready to make your idea work?

We’d love to get to know you! Whether for work inquiries or just to say hello, feel free to call, send an email or simply leave us a message.