Kruidvat Hair Care

/ Packaging design

Kruidvat heeft een nieuw packaging designgrid ontwikkeld om de kwalitatief hoogwaardige formuleringen van hun producten zichtbaar te maken. Haircare is een belangrijke categorie voor Kruidvat en deze is als één van eerste productlijnen meegenomen in het nieuwe grid.

Het assortiment is breed en diep en kent heel verschillende verpakkingsvormen en druktechnieken.

 

Hoe ontwikkel je met behoud van de bekende fysieke verpakking een range die uit het schap knalt?

 

Haar is een sterk groeiende categorie en hierbinnen zijn veel productintroducties en -innovaties. Door Kruidvat werden wij gevraagd een range te ontwikkelen die meer van deze tijd is. Met behoud van bekende de fysieke verpakking om de herkenbaarheid voor de consument optimaal te behouden.

Wij werden gevraagd de producten als een categorie uit het schap te laten knallen, met daarbinnen voldoende onderscheidend vermogen voor de diverse producttypen.

Een betrouwbare en optimistische uitstraling

De oplossing vonden wij door het creëren van een kern van waaruit de ronde en opwaartse beweging het design een betrouwbare én optimistische uitstraling heeft. De haarvorm glanst en straalt kwaliteit uit.

Het geheel creëert een podium waarbinnen, door de rijke illustraties, de diversiteit van de specifieke producten en haartypes worden benadrukt. Hierdoor ontstaat er een krachtige iconische lijn die een sterk blok vormt op het schap en door de fijne details tevens beauty en verzorging uitstraalt.

Het design is doorvertaald naar de diverse fysieke vormen en de diverse druktechnieken, waarbij de eenheid van de lijn hét uitgangspunt was.

Ready to make your idea work?

We’d love to get to know you! Whether for work inquiries or just to say hello, feel free to call, send an email or simply leave us a message.