AMD Radeon rx 6000 series

Design for gaming

/ Structural packaging design

Indrukwekkend
innoverende
verpakking.

AMD RADEON RX 6000-series

structural packaging design | design for gaming

Opvallen in de competitieve wereld van technologie en gaming is niet makkelijk, veel hangt af van het lanceringsmoment. Samen met AMD ontwikkelen we daarom steeds slimmere verpakkingen die aan de hoge standaard van een unboxing experiences voldoen. Elk moment van het uitpakken een echte beleving.

De grafische kaarten en chips van AMD behoren tot het beste-van-het-beste in de gamewereld. Deze verpakkingsfamilie is bedoeld voor een nieuwe serie van grafische kaarten (GPU’s): Radeon RX 6000. Deze GPU’s  behalen enorme verbetering in de “ray tracing”-capaciteit en “high-fidelity graphics”.

Hoe ontwikkel je een premium unboxing experience, die ook nog zo duurzaam mogelijk is?

 

Bij het kopen van een product, wordt de verpakking steeds belangrijker. Unboxing experiences zijn hot en zijn een essentieel onderdeel geworden van de productbeleving. De online productlancering en unboxing videos van Youtubers worden steeds belangrijker.

Om een echte beleving te creëren is het gebruik niet duurzame materialen voor de hand liggend. In dit project hebben we onszelf uitgedaagd om juist de grenzen te verleggen van wat er met duurzaam karton mogelijk is. Alle complexe en structureel sterke onderdelen van de verpakking zijn gemaakt op een origami-achtige manier en benadrukken de details van de grafische kaart. Het resultaat is een familie van 5 SKU’s, met elk een ander prijskaartje.

“Probably the best packaging we have ever done!” – AMD

Met deze verpakking gaat de consument op reis, van aankoop tot onthulling van de kaart. Laag voor laag creëert de verpakking engagement en laat het de grafische superpower van de GPU zien. Elke stap in het openen van de verpakking onthult hoogwaardige visualisaties ontwikkeld door REGGS. Zo ontvouwt zich steeds een nieuw aspect van het ontwerp en zijn unieke functies.

Door speciale druktechnieken te gebruiken voegen we extra gelaagdheid en reflecties toe aan de verpakking, verwijzend naar de ray tracing capaciteiten van de GPU. Een belangrijk element aan het ontwerp was het vervangen van de klassieke antistatische tas, waarin voorheen de grafische kaart verborgen zat. Door antistatisch schuim te gebruiken presenteren we het unieke ontwerp van de GPU vol trots.

“Alles aan deze verpakking laat zien dat de nieuwe Radeon klaar is voor actie!”

Ready to make your idea work?

We’d love to get to know you! Whether for work inquiries or just to say hello, feel free to call, send an email or simply leave us a message.