Creatief in Quarantaine:

Let's Get Energized!

Hoe hou je jezelf en je collega’s fris en fruitig vanaf je thuiswerkplek?

Juist in tijden van crisis worden mensen steeds creatiever. Je brein wordt gedwongen alternatieven te bedenken voor de zaken die ‘vanzelfsprekend’ leken. Van veel ondernemers en medewerkers wordt creativiteit en flexibiliteit gevraagd om hun business draaiende te houden, of dat nu vanuit huis is of op de werkvloer. Creativiteit is overal en niet afhankelijk van een vaste plaats. Wel moet je je brein openzetten om anders te kunnen en durven denken. In deze wekelijkse blogs delen wij tips en tricks om thuis creatief én veerkrachtig te blijven!

Tijdens het werken thuis kan het lastig zijn om je collega’s en jezelf fris te houden tijdens video calls, telefoongesprekken en brainstormsessies. Heb je met collega’s een pittige call voor de boeg en wil je iedereen even op scherp zetten en voorzien van nieuwe energie? Probeer een van deze (digitale) energizers eens uit in je volgende videocall!

3 effectieve energizers

1. Toon en vertel 

Bij deze eerste energizer laat je je gesprekspartners elkaar een stukje beter kennen. Dit zorgt voor meer vertrouwen en een persoonlijker en effectiever gesprek.

Zo ga je aan de slag: 

Voor de meeting begint vraag je iedereen een object of foto te pakken. Om de beurt vertel je iets over dat object (het mag ook een foto zijn!) en waarom je het laat zien. Easy peasy!

2. Simon Says…

Bij deze tweede energizer ga je echt fysiek in de weer. Je zorgt voor wat beweging en geeft iedereen even extra energie en focus. Goed opletten is belangrijk!

 

Zo ga je aan de slag: 

Jij als initiator begint! Je gaat staan achter je bureau en doet een simpele beweging voor, bijvoorbeeld een jumping-jack. De anderen zeggen vervolgens: “Simon says…” en doen vervolgens je beweging na. Een tweede teamlid doet jouw beweging nogmaals na en voegt er nu een eigen beweging aan toe. De groep zegt weer “Simon Says…” en doet de twee bewegingen na. De derde persoon doet weer hetzelfde enzovoorts. Als groep voer je het tempo steeds een beetje op, een echte workout dus! Wanneer iemand de bewegingen of “Simon says…” vergeet valt hij of zij af.

3. Tik op blauw!

De derde energizer is een simpele, maar hele effectieve. Het zorgt er voor dat alle deelnemers goed op elkaar letten en scherp blijven. Deze energizer is daardoor ook heel handig om halverwege een lange videomeeting te doen.

 

Zo ga je aan de slag:

Jij begint weer! Je noemt een kleur en een naam. Die persoon moet vervolgens zo snel mogelijk iets aanwijzen van die kleur op zijn of haar thuiswerkplek. “Ronald! Tik op blauw!”

Meer blogs:

Slimme vierkante meters – het creëren van fans

In de serie ‘Slimme vierkante meters’ proberen we te ontdekken wat nu het geheim is van een succesvol winkelschap. De...

Thomas Swart, Sr. Product Designer bij REGGS

Meet Thomas Swart, Sr. Product DesignerVertel eens iets over jezelf... Hi! Ik ben Thomas Swart, Senior Product...

Slimme vierkante meters – De specialist die raakt

Iedere keer als ik op weg ben naar de supermarkt kom ik langs dat winkeltje met een etalage vol borstels en bezems....