Creatief in Quarantaine

Besteed je vrije thuistijd nuttig!

Wat doet Nederland met de extra vrije thuistijd?

Creativiteit is overal en niet afhankelijk van een vaste plaats. Wel moet je je brein openzetten om anders te kunnen en durven denken. In deze wekelijkse blogs delen wij tips en tricks om thuis creatief én veerkrachtig te blijven!

Wij zitten inmiddels 3 weken in thuisquarantaine en zijn allemaal thuis aan het werk, maar wat doe je als je niet aan het werk bent? De Efteling is deze Pasen geen optie, Artis is dicht, in je eentje naar de supermark is ook geen uitje en Netflix heb je uitgespeeld. Wat nu?! 

Nuttig of niet, er is thuis of op gepaste afstand genoeg te doen. In deze editie van Creatief in Quarantaine: Wat doet Nederland met de vrije thuistijd?

1. Brood bakken of uitgebreid koken

Vorige week publiceerde Stackline een vergelijking van E-commerce categorieën in maart 2019 vs. maart 2020. De op-een-na grootste stijger met meer dan 650% groei? Broodbakmachines! Brood is natuurlijk een belangrijk onderdeel ons voedingspatroon en werd veel gehamsterd in de supermarkten, ook de bloem is overal uitverkocht. Dat wordt nog een tikkie ingewikkeld dus, dat brood bakken zonder meel. Gelukkig kan je bij de meeste bakkers goede kwaliteit bloem en meel scoren.

Hand in hand met bakken gaat koken, want ook daar is nu meer tijd voor. Zelfs als je gewoon werkt, hoef je nu niet meer een half uur in de auto of trein richting kantoor. Veel chefs delen dagelijks hun warme hap, inclusief stappenplan en ingredienten. Check bijvoorbeeld op Instagram @jamievanheije van o.a. Moon in de A-damtoren en Jamie van Heije restaurant. 

Het hele artikel van Stackline kan je hier lezen.

2. De moestuin in!

Met dit weer wil je natuurlijk naar buiten, niet zo gek ook met 20 graden en het zonnetje op je bol. Wil je dat dan ook nog nuttig doen? Leg je eigen moestuin aan! Dat kan ook gewoon op je balkonnetje op 3 hoog. Een mini-moestuin houd je van de straat en maakt je, toch al uitgebreide, avondmaal extra speciaal. Dit is dé tijd om de tuin (of je balkon dus) in te gaan, dus maak daar eens gebruik van! Je kan tegenwoordig alles in een potje krijgen, van fruitboom tot kruidenplantje en aardbeiplanten.

3. Maak een verschil: Help kwetsbare mensen in je buurt

Kwetsbare groepen worden in tijden van crisis extra hard getroffen, maar jij kan ze een handje helpen! Op een veilige en doeltreffende manier kan je via Serve The City mensen helpen die het nu hard nodig hebben. Zie het als een soort NL-doet, maar dan speciaal voor deze rare periode. Je kunt bijvoorbeeld digitaal wandelen, pannenkoeken bakken, bloemen kopen voor ouderen of brieven schrijven.

Bekijk alle acties via https://www.stcamsterdam.nl/nl/corona/

 

Rechten: STC Amsterdam

4. Leer nieuwe soft-skills 

De scholen van je kids en studenten gaan gewoon door via Skype, Zoom en Teams. Maar ook jij kan je vrije thuistijd inzetten om jezelf helemaal ready te maken voor het post-Corona tijdperk.

Afgelopen week kondigde Coursera, een hele grote online aanbieder van open scholing, aan dat zij 100 gratis certificaten online aanbieden. Van creatief probleem oplossen tot crisiscommunicatie, allemaal gratis beschikbaar tijdens deze pandemie. Genoeg om te kiezen dus!

Er zijn genoeg andere online tools om je persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren of aan te scherpen. Kijk bijvoorbeeld op https://goodhabitz.com of https://www.skillstown.com/, beide websites bieden ontzettend veel pakketten aan onlinetrainingen aan. Van gevorderde MBA’s tot branchspecifieke paketten.

In dit artikel van Frankwatching staat nog meer over het thuis leren van soft skills: https://www.frankwatching.com/archive/2017/03/20/8-handige-tools-waarmee-je-je-soft-skills-ontwikkelt/

 

Rechten: STC Amsterdam

Meer blogs:

Sanne Angenent, Senior Designer bij REGGS

Meet Sanne Angenent, Senior DesignerVertel eens iets over jezelf... Ik ben Sanne en ik heb ontzettend veel zin om aan...

Asiye Koca, Content Creator bij REGGS

Meet Asiye Koca, Content CreatorVertel eens iets over jezelf... Hey! Mijn naam is Asiye Koca. Ik werk bij REGGS als...

Slimme vierkante meters – het creëren van fans

In de serie ‘Slimme vierkante meters’ proberen we te ontdekken wat nu het geheim is van een succesvol winkelschap. De...