Creatief in Quarantaine: Food

3 voorbeelden van ondernemers in food.

Hoe ondernemers in food de corona crisis omdraaien naar iets positiefs voor hun business.

Na de aangekondigde verlenging van de maatregelen rondom COVID-19 is het gissen wanneer de boel weer opengaat. Dat vraagt om meer veerkracht en creativiteit de aankomende weken. In deze blog delen we voorbeelden van ondernemers die de creativiteit bezitten en durven hun business om te gooien. Daarmee helpen ze niet alleen zichzelf, maar inspireren ook anderen!

Boerschappen Drive Thru Restaurant Breda 

“Al rijdend de lekkerste gerechten oppikken bij diverse foodtrucks.” Dat is het nieuwe concept van Boerschappen in Breda. Samen met Tasty Lemon, STRND en Home Made Chefs openden zij het Drive Thru Restaurant. Compleet met entertainment, een auto booth en nog veel meer auto fun is het een compleet uitje geworden, zonder je auto te verlaten. 

Boerschappen Drive Thru Restaurant 

 Boerschappen levert normaal boodschappenboxen van tientallen verschillende boeren uit de regio. Deze boeren hebben door de crisis nu enorme overschotten, die anders weggegooid moeten worden. In plaats daarvan worden er nu maaltijden van gebakken, gekookt en gebarbecued van alle left-overs! De organisatie steunt daarnaast lokale ondernemers door elke dag één foodtruck hun gerechten te laten verkopen.

Om te voorkomen dat het te druk wordt, kan je online reserveren. De Drive Thru is dagelijks geopend van 16:00 tot 21:00 bij STRND in Breda.

#supportyourlocals

Gestart door Amsterdamse worstenmaker Samuel Levie (Brandt en Levie), die normaal gesproken een groot deel van zijn vlees levert aan de horeca, levert Support Your Locals boodschapboxen van kleinschalige lokale producenten. De box is gevuld met basisproducten, zoals kaas, vlees, groenten en brood, allemaal lokaal geproduceerd.

Support Your Locals pakket met producten van Moma, Bakkerij Mama en Brandt en Levie

Bijzonder aan het initiatief is de insteek als platform. Naast de Amsterdamse box, zijn er in heel Nederland een hele rits aan soortgelijke initiatieven gestart onder #supportyourlocals. Zo bestel je in Den Bosch het “073 pakket” en in Utrecht kan je terecht bij Vechtclub XL voor de Bier, Brood en Bonen Pop-up.

Alle intiatieven bekijk je hier:
https://www.supportlocals.nl/Support-Your-Locals-initiatieven-op-een-rijtje

RIJKS® op je eigen eettafel

Beeld: RIJKSrestaurant.nl

Naast het culturele erfgoed in het Rijksmuseum, kan je voor het culinaire erfgoed terecht bij het Amstersdamse RIJKS® (1 Michelinster). Tijdens de verplichte sluiting van de horeca verzorgen zij een compleet drie-gangendiner thuis. Compleet met Spotify afspeellijst en serveerinstructies, want het oog en het oor horen ook bij de complete RIJKS® beleving.

Voor al  €32,50 per persoon kan je een maaltijdpakket afhalen met een wekelijks wisselend menu.

Meer blogs:

Sanne Angenent, Senior Designer bij REGGS

Meet Sanne Angenent, Senior DesignerVertel eens iets over jezelf... Ik ben Sanne en ik heb ontzettend veel zin om aan...

Asiye Koca, Content Creator bij REGGS

Meet Asiye Koca, Content CreatorVertel eens iets over jezelf... Hey! Mijn naam is Asiye Koca. Ik werk bij REGGS als...

Slimme vierkante meters – het creëren van fans

In de serie ‘Slimme vierkante meters’ proberen we te ontdekken wat nu het geheim is van een succesvol winkelschap. De...