Asiye Koca, Content Creator bij Reggs

Vertel eens iets over jezelf… 

Hey! Mijn naam is Asiye Koca. Ik werk bij REGGS als content creator.  Ik heb van jongs af aangeleerd om digitaal te tekenen en grafisch te ontwerpen. Toen het tijd werd om een studie te kiezen vond ik het toch lastig om een opleiding te vinden. Na een paar pogingen kwam ik bij Communication and Multimedia Design terecht. Anderen konden dat wellicht wel aan mij raden, want ik was altijd online te vinden. Ik volg de ontwikkelingen die websites doormaken op de voet. Op mijn achtste heb ik voor het eerst met HTML gecodeerd, maar tijdens mijn studie heb ik pas echt geleerd hoe je het beste een website en applicaties ontwerpt. Naast al die creativiteit hou ik ervan om uit eten te gaan en nieuwe gerechten te proberen! Ik hou ervan om nieuwe dingen te proeven en die dan thuis na te maken, zoals Indiase Butter Chicken of Tteokbokki, streetfood uit Korea!

Waar kom jij je bed voor uit?

Voor REGGS natuurlijk! Ik zit vol ideeën die ik graag wil uitproberen, online en offline. Thuis kijk ik graag films en series, als het maar geen horror of thriller is. Daarnaast speel ik graag Animal Crossing op de Nintendo Switch. Ik kijk ook graag hoe mijn broer op de Playstation speelt, maar als hij A Way Out speelt doe ik graag mee.

Waar ben je zakelijk het meest trots op?

Ik kan erg veelzijdig werken. Van administratie bijhouden en content creëren tot websites ontwerpen en bouwen. Ik ben een enorme planner en hou van gestructureerd werken. Het plannen heb ik gezien bij Cynthia, een beautyblogger. Ik vond het bewonderingswaardig om te zien hoe zij haar dag indeelde. Daarnaast ben ik trots dat ik blijf doorgaan bij tegenslagen. Toen mijn eigen website helemaal crashte kon ik nergens meer in. Door te blijven zoeken naar oplossingen en daarmee te experimenteren kreeg ik mijn website weer aan de praat. Tot slot durf ik kritisch te zijn op mijn eigen werk. Om te kunnen leren, maar ook zeker om mijn doelen te bereiken.

Je zegt dat je blijft doorgaan bij tegenslagen, wat inspireert je om door te gaan?

Ik merk dat ik processen inspirerend vind! Dit kan zo breed zijn als het ontwerpproces tot het vinden van inspiratie, maar ook hoe een merk of product wordt uitgewerkt.  Een voorbeeld hiervan is Abi Connick op YouTube. Zij neemt haar volgers stap voor stap mee in het proces van het ontwikkelen van een brand identity. Echt een goede tip!

Daarnaast inspireert en motiveert de persoonlijke groei van andere mensen mij – vooral als ze eerst tegenslagen kenden. Ze bewijzen voor mij dat als je ergens de tijd voor neemt en in alle openheid fouten durft te maken, je meer uit jezelf kan halen dan je denkt. Een voorbeeld hiervan zijn mijn ouders. Mijn vader had de kans om te studeren, maar door een aantal tegenslagen kon hij zijn studie niet voortzetten. Dit stopte hem niet om op andere manieren geld te verdienen en zo goed mogelijk te zorgen voor zijn familie. Mijn moeder verhuisde naar Nederland nadat ze was getrouwd. Ze kende de taal niet, maar ze heeft gestudeerd, gewerkt en haar rijbewijs helemaal zelf gehaald. Ik ben trots op mijn ouders en dat ze mij zoveel mogelijkheden hebben kunnen geven.

Voor welke klant hoop je ooit te werken?

Dat zijn er zoveel! Het zou mij tof lijken om voor Ben & Jerry’s te mogen werken. Ik vind het merk daarnaast erg creatief, maar ook heel sterk hoe ze denken aan hun fans. Ze innoveren superveel met smaken en dieetwensen, want niet iedereen is hetzelfde.

Vertel ons iets wat we niet over jou weten…

Ik hou ervan om naar escape rooms en arcade hallen te gaan! De allereerste escape room was van Sherlocked: The Architect. Samen met mijn vrienden waren we net op tijd ontsnapt uit de kamer. Je moet super creatief zijn om de puzzels op te lossen en zo uit de kamer te ontsnappen.

Bekijk meer blogs & news